QUADRUPEL BIER

In 1999 werd door Derek Walsh voor het eerst het biertype Quadrupel benoemd. Deze naam kwam van het zwaarste bier van La Trappe, die een donker, zoet, volmoutig en hoog alcoholisch bier met de merknaam Quadruple op de markt had gebracht in 1991. Dit bier werd oorspronkelijk als winterbier gebrouwen, maar sloeg zo goed aan dat het al snel het gehele jaar te verkrijgen was. Hierna volgden er al snel meer brouwerijen met toppers als; Straffe Hendrik Quadrupel ,Prearis Quadrupel en Urthel Samaranth.
Nieuw
IV:UUR Quad Voor IV
IV:UUR Quad Voor IV Quadrupel 9,8%
7.8
De Werf HemelsBruin
De Werf HemelsBruin Quadrupel 9%
7.4
100 Watt 150 Watt
100 Watt 150 Watt Quadrupel 12%
7.2
De Smokkelaar Icebreaker Quadrupel
Eeuwig Zonde Quadrupel
Eeuwig Zonde Quadrupel Quadrupel 10,5%
6.6
7de Hemel Vorst Oak Aged 2019
ReuZ Quadrupel
ReuZ Quadrupel Quadrupel 11,5%
7.4
Bronckhorster BBC Four
Bronckhorster BBC Four Quadrupel 11%
7.8
De Grieze Vletje 12
De Grieze Vletje 12 Quadrupel 10,7%
7.3
Zundert 10
Zundert 10 Quadrupel 10%
7.9
Westvleteren 12
Westvleteren 12 Quadrupel 10,2%
8.1

Wat is de smaak Quadrupel bier?

Quadrupel bier is vol van smaak: zoetig, moutig en soms wat sherry of port achtig. Quadrupel bier is ook ideaal om op hout te laten rijpen, en dus worden er ook oak-aged batches uitgebracht. Houd je van vatgerijpte bieren? bekijk dan het assortiment barrel-aged. Een Quadrupel is uitstekend bier om lekker lang weg te leggen waardoor het bier zich verder ontwikkelt en Madeira achtige smaken verkrijgt. Het alcoholpercentage van Quadrupels varieert van 10-13%. 

Quadrupel of Barley wine?

Ondanks dat Quadrupel bier en Barley Wines erg op elkaar lijken zijn er oorspronkelijk toch een aantal grote verschillen. Een Barley Wine bevat Engelse of Amerikaanse gist, een Quadrupel Belgische. Quadrupel bier bevat vaak ook meer koolzuur, is lager in hopbitterheid en wat droger in de afdronk. Het verschil is sinds de opkomst van beide bierstijlen wel wat aan het vervagen, wat het lastig maakt om het verschil te benoemen.

Best verkochte quadrupel bieren

Op zoek naar de beste quadrupel bieren? Hier vind je in één overzicht de 10 best verkochte quadrupel bieren. Soms is het ook wel eens fijn als je even zelf niet hoeft na te denken. Laat je dus inspireren door de keuzes van mijn biervrienden. Ontdek jouw nieuwe favoriete quadrupel bieren. 


Officieel beoordeeld en getest

door 2493 Mr. Hop-fans gemiddeld 9.82
8.0
Robin 30/10/2020
Positieve punten
Ruim assortiment, persoonlijk en snelle levering
Verbeterpunten of tips
Relatief duur
Bekijk alle 2493 beoordelingen