QUADRUPEL BIER

In 1999 werd door Derek Walsh voor het eerst het biertype Quadrupel benoemd. Deze naam kwam van het zwaarste bier van La Trappe, die een donker, zoet, volmoutig en hoog alcoholisch bier met de merknaam Quadruple op de markt had gebracht in 1991. Dit bier werd oorspronkelijk als winterbier gebrouwen, maar sloeg zo goed aan dat het al snel het gehele jaar te verkrijgen was. Hierna volgden er al snel meer brouwerijen met toppers als; Straffe Hendrik Quadrupel ,Prearis Quadrupel en Urthel Samaranth.

Wat is de smaak Quadrupel bier?

Quadrupel bier is vol van smaak: zoetig, moutig en soms wat sherry of port achtig. Quadrupel bier is ook ideaal om op hout te laten rijpen, en dus worden er ook oak-aged batches uitgebracht. Houd je van vatgerijpte bieren? bekijk dan het assortiment barrel-aged. Een Quadrupel is uitstekend bier om lekker lang weg te leggen waardoor het bier zich verder ontwikkelt en Madeira achtige smaken verkrijgt. Het alcoholpercentage van Quadrupels varieert van 10-13%. 

Quadrupel of Barley wine?

Ondanks dat Quadrupel bier en Barley Wines erg op elkaar lijken zijn er oorspronkelijk toch een aantal grote verschillen. Een Barley Wine bevat Engelse of Amerikaanse gist, een Quadrupel Belgische. Quadrupel bier bevat vaak ook meer koolzuur, is lager in hopbitterheid en wat droger in de afdronk. Het verschil is sinds de opkomst van beide bierstijlen wel wat aan het vervagen, wat het lastig maakt om het verschil te benoemen.

Best verkochte quadrupel bieren

Op zoek naar de beste quadrupel bieren? Hier vind je in één overzicht de 10 best verkochte quadrupel bieren. Soms is het ook wel eens fijn als je even zelf niet hoeft na te denken. Laat je dus inspireren door de keuzes van mijn biervrienden. Ontdek jouw nieuwe favoriete quadrupel bieren. 


Officieel beoordeeld en getest

door 3232 Mr. Hop-fans gemiddeld 9.82
8.0
Rik 18/01/2021
Positieve punten
Gebruiksvriendelijke website; veel keuze; snelle, nette levering
Bekijk alle 3232 beoordelingen