BLACK IPA

De Black IPA brengt je de tropische fruitsmaken en (licht)bittere smaken die je kent van de IPA maar door de geroosterde mouten heeft deze stijl een eigenwijze smaak van chocolade. Door zijn moutige en iets zoetere karakter zijn BIPA's een mooie tegenhanger voor zijn bittere IPA broeders.

Geroosterd mout

De zwarte kleur bij Black IPA's komt door het gebruik van geroosterd mout, Dit zorgt in veel Black IPA’s ook voor de smaak van chocolade. Wanneer je een liefhebber bent van IPA’s is het de moeite waard ook eens kennis te maken met deze categorie. 

Een hoop hop

De Black IPA die steeds populairder wordt heeft een hoog hop-gehalte wat zorgt voor de kenmerkende fruitsmaken en bitterheid. De gebrande moutsmaken komen ook voor in onder andere stouts en porters. Door het gebruik van de Cascade-hop die vooral groeit aan de Amerikaanse west-kust en voornamelijk als aroma hop wordt gebruikt hebben Black IPA's een karakteristieke geur van Citrus of Grapefruit.

Officieel beoordeeld en getest

door 3266 Mr. Hop-fans gemiddeld 9.82
10.0
Lee-Roy 21/01/2021
Positieve punten
1 keer besteld en werd snel geleverd in een mooie verpakking met nog een paar leuke extraatjes😊 Van plan om vaker te bestellen!
Verbeterpunten of tips
Aanbod is groot maar nooit groot genoeg😝 dus blijf op zoek naar nieuwe pareltjes
Bekijk alle 3266 beoordelingen