FRUIT BIEREN

Fruitbieren kunnen heerlijk licht en fris zijn in de zomer. Maar ga je voor het echte werk, mooie op hout en fruit gerijpte bieren, dan heb je volle smaken die van zoet zuur naar heel zuur gaan.

Van vruchtensappen tot echt fruitbier

Iedereen kent de term Kriek-Lambiek. Sommige denken dan aan de Belgen die grenadine aan hun bieren toevoegen. Dit is echter geen Kriek, maar een middel om het bier fruitiger en wellicht ook zoeter te maken.
Tegenwoordig zijn er tal van fruitbieren op de markt. Sommige hebben wat vruchtensap aan zich toegevoegd anderen hebben echt alleen op fruit gerijpt. De smaak is dan ook uiteenlopend van zoet tot zuur.

Kriek-lambiek

Een Kriek-Lambiek is een lambiek (ook het basisbier van de Geuze) die op kersen in een houten vat gerijpt is. Dit is vaak een fruitige zuur bier met een wrange smaak, soms lijken ze ook wat kruidig. Je zou aan een wijn kunnen denken. Van oorsprong worden Schaerbeekse krieken gebruikt, maar die zijn inmiddels zeldzaam.

Radler geen echt fruit bier

Radler is geen echt fruitbier aangezien het bier is aangevuld met limonade. Het heeft wel een erg leuke oorsrong. In 1922 werd een kroegbaas verrast door het onverwachtse mooie weer. Hij kreeg het ontzettend veel fietsers bij zijn café die graag een pul bier wilde drinken en daar was hij niet op berekend. Om niemand teleur te stellen lengde hij zijn bier aan met limonade en noemde het Radler, een dorstlessende drank voor fietsers met dorst.

Officieel beoordeeld en getest

door 3298 Mr. Hop-fans gemiddeld 9.82
10.0
Harm 26/01/2021
Positieve punten
Hele snelle levering en een ruim assortiment.
Bekijk alle 3298 beoordelingen