WITBIER

Wie witbier zegt, zegt Pierre Celis. Een melkboer die altijd meehielp in de brouwerij. Hij is degene die het bekendste witbier brouwerij Hoegaarden weer nieuw leven inblies in 1966. In 1955 waren de laatste witbierbrouwerijen namelijk gesloten. Hij maakte van Hoegaarden weer een succes. 

Witbier, een fris karakter

Wit en Weizen wordt wel vaker door elkaar gebruikt. Net als Weizen wordt in Witbier tarwe gebruikt, maar dan ongemout. Weizen betekent ‘tarwe’ en niet ‘wit’ zoals sommigen denken. In witbier wordt in tegenstelling tot Weizen, vaak kruiden gebruikt als koriander en curaçao citrus schillen. Dat maakt het bier wat frisser dan een Weizen. Witbier is daardoor een heerlijk dorstlessend bier op warme dagen. 

Creatieve brouwsels

Ook binnen de categorie witbieren wordt volop geëxperimenteerd met ingrediënten en toevoegingen. Neem bijvoorbeeld Lowlander White Ale, dit bier is gebrouwen met curaçaoschillen, vlierbloesem en kamille. Het bier is daardoor heel bloemig en citrustachtig, maar ook kruidig en fruitig. Hierdoor ontstaat een geheel eigen karakter van het bier. Daarnaast zijn er bieren die nog een stapje verder gaan, zoals van Kiss from A Rose van "Van Moll", Dit bier is gebrouwen met lychee, limoen en rozenwater! Uiteraard vind je binnen het assortiment ook traditionelere witbieren met een heerlijk verfrissend karakter. 
Officieel beoordeeld en getest

door 3202 Mr. Hop-fans gemiddeld 9.82
10.0
Wouter 14/01/2021
Positieve punten
Zeer ruim assortiment, top in hun marketing (inclusief leuke bezorg-doos met persoonlijke kaart). Echt een gave bierwinkel!
Verbeterpunten of tips
Gewoon sonde dat speciaalbier best prijzig is haha, maar jullie hebben marktconforme prijzen volgens mij.
Bekijk alle 3202 beoordelingen