ZUURBIER

Naast Geuzes is er nog een hele wereld aan zure bieren. Laat je niet afschrikken en prikkel die smaakpapillen!

Wilde gisten of melkzuurbacterie?

Een zure smaak bij bieren is op twee manieren te verkrijgen tijdens het brouwproces. Een manier is het bier blootstellen aan de buitenlucht. Hierbij komen 'wilde gisten' en bacteriën in je bier. Deze gist valt bijna letterlijk uit de lucht in het bier waardoor de uiteindelijke smaak van het bier moeilijk te sturen is, en ieder brouwsel dus ook uniek.
 
Een andere manier is het gebruik maken van melkzuurbacteriën. Deze zijn van zichzelf gemakkelijker onder controle te houden, waardoor een bier keer op keer volgens het zelfde recept gebrouwen kan worden.

Leren waarderen

De naam zuurbier schrikt af. Maar dit is onnodig! Berliner Weisses zijn bijvoorbeeld veel minder heftig qua zure smaak en hebben met het vaak mee gegiste fruit een verfrissend effect. Naast het feit dat zure bieren lekkerder zijn dan je vooraf verwacht, heeft het ook de mooie eigenschap om je smaakpapillen te resetten. Waardoor het graag gedronken bieren zijn tijdens bierproeverijen waar vaak heftige smaken naast elkaar worden uitgeprobeerd.

Zure bieren, veelzijdig in smaak

Binnen het assortiment zure bieren is een behoorlijke veelzijdigheid in smaak te ontdekken. Zo wordt er ook binnen deze categorie gebrouwen met een breed scala aan ingrediënten waaronder vele fruitsoorten. Voorbeelden hiervan zijn de Sori Raspberry Punch, een berliner weisse met framboos of de Mikkeler San Diego Fruit Face Cranberry Rhubarb Orange
Officieel beoordeeld en getest

door 3259 Mr. Hop-fans gemiddeld 9.82
10.0
Adriaan 21/01/2021
Positieve punten
Leuke website. Snel, goed verpakt en lekker ;). Super geregeld.
Bekijk alle 3259 beoordelingen