SEIZOENSBIER

De mooiste bieren die passen bij het seizoen. Denk aan de lente- en herfstbocken maar ook mooie winterbieren. Het assortiment wisselt elk seizoen maar toch vind je hier ook een selectie seizoensbieren die het hele jaar door verkrijgbaar zijn. 
Val-Dieu Bière de Noël 33cl
Corsendonk Christmas Ale 33cl
Corsendonk Christmas Ale 33cl Seizoensbier 8.1%
7.5
Berghoeve Windbuul 2.0
Berghoeve Windbuul 2.0 Herfstbock 7.0%
0
Limited
Jopen Johannieter Vintage 2017
Willsark London Gose
Willsark London Gose Zuurbier 4,2%
6.6
Avec les bons voeux de la brasserie Dupont
Het Nest KlevereTien
Het Nest KlevereTien Quadrupel 10.0%
7.1
Jopen 4-granen Bok
Jopen 4-granen Bok Herfstbock 6.5%
6.8

Seizoensbieren, wisselend per jaargang


Herfstbock

Veelal verkrijgbaar in de periode oktober tot en met februari. Sommige brouwerijen brengen ieder jaar een nieuwe herfstbock uit. Deze biersoort, oorspronkelijk afkomstig uit Duitsland wordt gekenmerkt door zijn donkere kleur en vaak complexe smaak. Tegenwoordig wordt er behoorlijk geëxperimenteerd bij het brouwen van herfstbocken en worden er verschillende ingrediënten, kruiden en specerijen gebruikt tijdens het brouwen. Zo wordt er onder andere gebruik gemaakt van kruidnagel, anijs en koriander. 

Lentebock

Ook bekend als de meibock, In tegenstelling tot de herfstbock zijn de Lentebocken blond of amberkleurig. Deze seizoensbieren hebben vaak een lager alcoholpercentage dan de herfstbock en zijn heerlijk om van te genieten terwijl het zonnetje schijnt.

Winterbieren 

Winterbieren zie je tegenwoordig in vele hoedanigheden, wel worden ze vrijwel allemaal gekenmerkt door een stevig alcoholpercentage en zijn ze donker of amberkleurig. Ook zijn er winterbieren die speciaal voor kerst gebrouwen zijn, de zogenoemde kerstbieren zoals Most Wonderfull Time for a Beer van Het Uiltje of winterbieren speciaal gebrouwen voor de jaarwisseling. 

Officieel beoordeeld en getest

door 3214 Mr. Hop-fans gemiddeld 9.82
10.0
roy 14/01/2021
Positieve punten
Heerlijke biertjes en supersnelle levering. En altijd een leuke persoonlijke boodschap. Super!
Bekijk alle 3214 beoordelingen