HERFSTBOK

Het meest populaire seizoensbier van Nederland: De herfstbok! 
Nieuw
Rock City Brewing Smulbock
Rock City Brewing Smulbock Herfstbock 9%
7.5
Nieuw
Den Duiyk I Will Bock You
Den Duiyk I Will Bock You Herfstbock 6,8%
6.8
Berging Dubbelbok
Berging Dubbelbok Herfstbock 8,5%
7.0
Walhalla Heimdall Imperial Rye Bock
Van Moll Opgebokt
Van Moll Opgebokt Herfstbock 7%
6.9
VandeStreek BlackBock
VandeStreek BlackBock Herfstbock 6%
6.6
Two Chefs Bock Off
Two Chefs Bock Off Herfstbock 6,2%
6.8
Homeland Scheepsbok
Homeland Scheepsbok Herfstbock 6,9%
6.5
Big Belly Bockenreyder
Big Belly Bockenreyder Herfstbock 7%
6.9
DAVO Weizenbock
DAVO Weizenbock Herfstbock 8,8%
7.0
Kompaan Bocks 2020
Kompaan Bocks 2020 Herfstbock 6,8%
6.7

De smaak van herfstbok

Herfstbokken hebben een kenmerkende zoete smaak van karamel in combinatie met moutige smaken. Tegenwoordig wordt er ook volop geëxperimenteerd met toevoegingen van kruiden of andere ingrediënten passend bij het seizoen. Herfstbokken hebben in de regel een alcoholpercentage dat ligt tussen de 5 en 7%. De oorsprong van de Herfstbok ligt in Duitsland, maar juist in Nederland is dit bier mateloos populair. De herfstbok maakt jaarlijks zijn intrede in de periode rond oktober. 

Herfstbok of Herfstbock, wat is juist?

Beiden mag, Herfstbok is de meer Nederlandse schrijfwijze en Herfstbock is een afgeleide uit de Duitse schrijfwijze. Je ziet ook dat brouwers beide benamingen gebruiken. Ook steeds meer craftbrouwers wagen zich aan de traditionele herfstbok en brengen creatieve brouwsel uit. Dit zorgt ervoor dat er binnen deze categorie een grote diversiteit aan smaakbeleving ontstaat. Genoeg te ontdekken dus. 

Koken met herfstbok

De smaken van herfstbok lenen zich ook uitermate goed om mee los te gaan in de keuken. Zo wordt de herfstbok vaak gebruikt in de bereiding van verschillende stoofpotjes. Maar er is meer...Wat dacht je bijvoorbeeld van een herfstige uiensoep met bockbier?  Benieuwd naar alle recepten van Mr. Hop?

/herfstbok

Maak je eigen Eisbock

Bier weggooien is altijd zonde. En dat raad ik je dan ook zeker niet aan, er is namelijk een vele betere oplossing. Maak van je oude bieren een heerlijke ijsbock. Ijsbocken zorgt ervoor dat je bier in smaak en alcholpercentage toeneemt door een proces van bevriezen. Wil je weten hoe? Bekijk het hier.  Donkere bieren zoals herfstbokken maar ook andere donkere bieren lenen zich goed voor dit proces. 


Officieel beoordeeld en getest

door 2392 Mr. Hop-fans gemiddeld 9.82
10.0
S 16/10/2020
Positieve punten
Super originele communicatie!! Ik heb zo gelachen om de mails, echt geweldig!! 👏😂👏 Snelle service en het zag er allemaal toppie uit!! 👌🍻
Bekijk alle 2392 beoordelingen