BRUIN BIER

In Engeland staat dit biertype bekend als Brown Ale. Hier komt het bruin bier oorspronkelijk vandaan. Dit bier werd voor het eerst gebrouwen in de 17e eeuw. In Nederland wordt bruin bier ook wel aangeduid als oud bruin, wat vaak een relatief lager alcohol percentage heeft. 

Brown Ale

Waar het bier zijn oorsprong kent in Engeland zie je tegenwoordig brouwerijen uit binnen- en buitenland hele mooie bruine bieren brouwen. Ieder land heeft zijn eigen karakteristieken als het gaat om bruin bier. Wel is de smaak van bruin bier zoetig en moutig, maar kan het alcoholpercentage verschillen. Deze smaak ontstaat door het gebruik van donkere mouten.

Sjoes

Een van de in Nederland meest bekende varianten van Bruin bier is Oud-Bruin. Vooral in het zuiden wordt deze stijl gebruikt voor Sjoes (Of Half-om). Dit komt van het Duitse woord voor scheut; ''Schuss''. Oorspronkelijk schonk men eerst een scheut Oud-Bruin in een glas om het aan te vullen met gewone Pilsener, in de praktijk is het vaak andersom. De zoete smaak van het Bruin bier blust op deze manier het bittere van de pilsener wat af. 


Officieel beoordeeld en getest

door 2437 Mr. Hop-fans gemiddeld 9.82
10.0
Roland 22/10/2020
Positieve punten
Geheel tevreden met het aantal soorten bier. Zeker de koppeling met mijn Untappd profiel is uitermate handig. De levering is snel met een persoonlijk tintje.
Verbeterpunten of tips
Tot nu toe geen verbeterpunten
Bekijk alle 2437 beoordelingen